BALIKESİR / AYVALIK - Ayvalık Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

ZÜBEYDE HANIM ÖĞRENCİLERİNİN AVRUPA`DA STAJI

İlçemiz Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin bir kısmı bu yıl 15 günlük stajlarını Avrupa`da yaptılar.

Proje ile ilgili bilgi veren Okul Müdürü İsmail YAVAŞ:

ZÜBEYDE HANIM ÖĞRENCİLERİNİN AVRUPA`DA STAJI

Proje ile ilgili bilgi veren Okul Müdürü İsmail YAVAŞ: "Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan Erasmus+ Programı Öğrenci ve Personel Hareketliliği Faaliyeti kapsamında 2016 yılı Teklif Çağrı döneminde Okulumuzca sunduğumuz "Ayvalık Zübeyde Hanım Öğrencilerinin Avrupa`da stajı" başlıklı projemiz kabul edilmiştir. Projemiz Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanı ile Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı olmak üzere iki alan üzerinden devam etmiştir.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ve Ulusal ajans tarafından finanse edilen Projemizin 1. Hareketliliği olan, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı eğitimi alan 7 kişilik öğrenci grubu ile bir rehber öğretmen olmak üzere,  Portekiz – Barcelos`da 01-15 Nisan 2017 tarihleri arasında stajlarını tamamladılar ve bu eğitim sonunda her bir öğrencimiz eğitimlerini başarı ile tamamlayarak Europass belgesi almaya hak kazandırlar.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ve Ulusal ajans tarafından finanse edilen Projemizin 2. Hareketliliği olan, Yiyecek ve İçecek Alanı eğitimi alan 7 kişilik öğrenci grubu ile bir rehber öğretmen olmak üzere, Slovakya – Nove Zamky`de 29 Nisan -13 Mayıs 2017 tarihleri arasında stajlarını tamamladılar ve bu eğitim sonunda her bir öğrencimiz eğitimlerini başarı ile tamamlayarak Europass belgesi almaya hak kazandılar.

Bunun yanı sıra ortağı olduğumuz diğer Okulların projeleri ile de 3 öğrencimiz Macaristan`da, 3 öğrencimiz Polonya`da, 3 öğretmenimiz de İngiltere`de stajlara katıldılar.

Proje kapsamındaki öğrencilerin ve öğretmenlerin tüm proje giderleri Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından karşılanmıştır.

09-06-201709-06-201709-06-201709-06-201709-06-201709-06-201709-06-201709-06-201709-06-2017

Yayın: 09.06.2017 - Güncelleme: 09.02.2021 00:51 - Görüntülenme: 1645