T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / AYVALIK - Ayvalık Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yiyecek İçecek

YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ 

 

Konaklama işletmeleri (otel, motel, tatil köyleri vs), restoran, kafeterya, pastane, toplu beslenme kurumları ve yeme içme hizmetinin verildiği diğer işletmelerde hijyen kurallarına uygun olarak yiyecek ve içeceklerin servise hazır hale getirilip, müşteriye sunulduğu hizmet alanıdır.

Alanın amacı; Yiyecek-İçecek Hizmetleri alanı altında yer alan yeterlikleri kazanmış, nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır. 

Turizm sektöründeki gelişmelerin yanı sıra, toplumdaki sosyo- kültürel ve ekonomik değişimler; Yiyecek İçecek Hizmetleri alanının da gelişmesini hızlandırarak önemli bir istihdam alanı hâline dönüşmesini sağlamıştır. Yiyecek içecek hizmetleri hızlı bir gelişim göstererek dünyada ve ülkemizde önemli bir istihdam alanı hâline gelmiştir. 

 

BÖLÜMDE VAR OLAN ALT DALLAR 


AŞÇILIK DALI: Mutfak araç, gereç ve ekipmanlarını kullanarak, hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun yiyecek üretimi yapma ve servise hazır hâle getirme yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Aşçılık mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır. 

 

PASTACILIK DALI: Pastane mutfağı araç, gereç ve ekipmanlarını kullanarak, hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun pastane ürünlerini yapma süsleme ve servise hazır hâle getirme yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Pastacılık mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

 

SERVİS DALI: Servise hazırlık, servis yapma, hesabın takdimi ve tahsili yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen dalsır. Amacı: Servis elemanlığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

 

09-06-202009-06-202009-06-202009-06-2020

 


Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.11.2017 - Güncelleme: 22.05.2022 17:36 - Görüntülenme: 855
  Beğen | 5  kişi beğendi