T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / AYVALIK - Ayvalık Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Güzellik ve Saç Bakım

GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ

 

ALANIN AMACI

 

Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanı altında yer alan dallarda, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan meslekî yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmek amaçlanmaktadır.

 

ALANIN ALTINDA YER ALAN  DALLAR

 

Saç Bakımı
Güzellik Hizmetleri

 

BU ALANDAKİ MESLEKLER

 

Kuaförlük(Saç Bakımı), Güzellik Uzmanı, Vücut Bakımı ve Masaj Elemanı, Makyaj elemanı(makyöz-makyör)

 

ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI 


Yaratıcı gücü yüksek, estetik yönü gelişmiş, el becerisi fazla, araştırmacı kişiler bu meslekte başarılı olabilirler. Güzellik uzmanları, kuaförlerden farklı olarak daha sakin ve ayakta fazla durmayı gerektirmeyen çalışma koşullarına sahiptirler.

 

ÇALIŞMA ALANLARI VE  İŞ BULMA OLANAKLARI 


Kuaförlük mezunu olan kişi; Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan Halk Eğitim Merkezlerinde, Meslekî Eğitim Merkezlerinde, meslek liselerinde, ustalık ve usta eğiticilik belgelerini almak şartıyla sözleşmeli usta eğitici olarak öğretmen gözetimde görev alabilirler. Özel kurum ve kuruluşların kuaför salonlarında, tiyatro ve televizyon stüdyolarında ve kendilerine ait iş yerlerinde çalışabilirler.

MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER 


Meslek eğitimi, meslek liselerinin Güzellik ve Saç Bakımı Hizmetleri alanında; Kuaförlük Ve Güzellik Uzmanlığı, Vücut Bakımı ve Masaj programında diploma verilmektedir. 
Güzellik ve Saç Bakımı Hizmetleri alanından mezun olan öğrenciler; Kuaförlük ve Güzellik Bilgisi Öğretmenliği bölümünde 4 yıllık lisans eğitimi alıp öğretmen olabilirler veya akademik kariyer yapabilirler. 
YÖK'ün uygulamaları devam ettiği sürece sınavsız geçiş hakkından yararlanarak Meslek Yüksekokullarının (Ön Lisans) programlarına devam edebilirler.

Bu bölümler şunlardır:

Kuaförlük

Cilt Bakımı ve Güzellik

Kozmetik Teknolojisi

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler

Meslek Yüksekokullarını başarıyla bitirenler, ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı'nda başarılı oldukları takdirde, alanları ile ilgili dört yıllık fakültelerde (lisans) de okuyabilirler. Bu bölümlerin; Kuaförlük, Cilt Bakımı ve Güzellik, Kozmetik Teknolojisi mezunları, Kuaförlük ve Güzellik Bilgisi Öğretmenliğine; bunun yanı sıra Kozmetik Teknolojisinden mezun olanlar Kimya ve Kimya Mühendisliğine; Tıbbi ve Aromatik Bitkilerden mezun olanlar ise Kültür Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması, Ziraat Mühendisliği lisans programlarına devam edebilirler.

Son olarak, kadınlar var olduğu sürece bitmeyecek bir mesleğe sahip olmak isteyen öğrencilerimize Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Bölümünü öneriyoruz.

 27-03-201827-03-201827-03-201827-03-201827-03-2018

           

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.11.2017 - Güncelleme: 22.05.2022 17:36 - Görüntülenme: 1423
  Beğen | 3  kişi beğendi